У столиці курсант Національної академії внутрішніх справ врятував людину

Курсант Національної академії внутрішніх справ врятував людину від нападників. Про це повідомляє Поліція Києва.

На знак пошани генерал поліції 3-го рангу вручив хлопцю іменний годинник та фірмову футболку, а матері хлопця – подяку за зразкове виховання сина

Михайло Макідон – курсант 2-го курсу Науково-навчального інституту №3 Національної академії внутрішніх справ. Він тільки починає шлях поліцейського, який він обрав свідомо. Так само, як його батько Віктор Макідон – ветеран МВС, котрий з числа перших добровольців у 2014 році у складі батальйону «Миротворець» вирушив на схід країни і мужньо загинув у запеклій боротьбі за кордони України.

Про те, чому навчають курсантів і як вдається досягти гідних результатів у навчанні, розповідає директор ННІ №3 Національної академії внутрішніх справ Дмитро Андреєв:

«Перш за все, ми намагаємося надати курсантам максимально високий рівень знань, які допоможуть у майбутньому професійно виконувати службові обов’язки. При цьому виховувати їх як справжніх патріотів нашої держави з активною громадянською позицією. Саме тому наші курсанти завжди беруть участь у попередженнях злочинів і допомагають у затриманні правопорушників не тільки під час несення служби, а навіть у вільний від навчання час».

Дмитро Андреєв, Андрій Крищенко, Михайло Макідон, Оксана Макідон та інші

«Сьогодні в мене приємна і дещо хвилююча місія – привітати сина героя нашої країни, який сам здійснив героїчний вчинок. Він не дав двом злодіям порушити закон та надав приклад іншим однокурсникам та діючим працівникам поліції, як треба діяти, якщо надів погони», - підкреслив начальник Головного управління Національної поліції у м. Києві Андрій Крищенко.

Головний поліцейський столиці особисто приїхав потиснути руку відважному курсанту і подякувати його матері Оксані Макідон за виховання героя:

«За кожним правоохоронцем, офіцером та воїном стоять його батьки, які виховали та дали перші настанови у житті. Ваш син продовжив шлях батька-героя і своїм вчинком довів, що майбутні поліцейські готові служити і захищати. Тож висловлюю свою вдячність за зразкове виховання сина, який проявив небайдужість і сумлінно виконав свій обов’язок. Це смілий вчинок молодого поліцейського, який захищає закон».

Про рішення щодо заохочення курсант не знав, а для його матері стало несподіванкою почути від керівника поліції Києва слова подяки за вчинок сина, яким вона насправді пишається.

Жінка згадує, як 29 серпня вона із сином поверталися з молебню, присвяченому вшануванню пам’яті загиблих у Іловайську. Михайло вирішив відвідати товариша та вийшов на станції метро «Лісова», але там побачив двох незнайомців, які біля паркану били чоловіка. Курсант представився і зробив правопорушникам зауваження, на що вони кинулися на нього з кулаками й погрозами. Свідки події допомогли хлопцю вгамувати зловмисників і викликати поліцію.

«У вихованні молоді є велика заслуга викладачів і офіцерів, які вчать поважати свою професію та бути гідним звання поліцейського. І заохочувати дітей треба, бо вони будуть бачити, що їх дійсно цінують, а їх професія важлива і потрібна», - вважає Оксана Олександрівна.

«Після загибелі чоловіка син – єдина моя радість, гордість і опора. Мені важко згадувати ті хвилини, коли дізналася, що син втрутився у бійку та ризикував собою. Проте я розумію, що мій Мишко не тільки допоміг поліції затримати двох злочинців, а, можливо, врятував життя тому хлопцю», - розповідає Оксана Макідон.

Сам Михайло вважає, що нічого надзвичайного не зробив, а свій вчинок пояснює службовим обов’язком:

«Ми дали присягу українському народу, який повинні захищати. Я це запам’ятав з дитинства, коли мій батько носив погони. Знаю, що ця професія вимагає постійної уваги, сил, терпіння, але в іншій себе навіть не уявляю».

А на питання, що відчував, коли побачив в аудиторії керівництво столичної поліції, курсант зізнається:

«Це було дуже класно. Не очікував, що начальники, яких бачив по телевізору чи на заходах, так високо оцінять мій вчинок. Подарунок від генерала – це звісно стимул, і це дійсно дуже важливо для мене».

Начальник поліції Києва Андрій Крищенко поспілкувався з іншими курсантами, відповів на їх питання та надав поради для майбутніх офіцерів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення