У столиці львів'янин підробив документи і привласнив чужу квартиру

У Києві судитимуть львів’янина, який підозрюється у підробленні документів та привласненні квартири у центрі столиці. Про це повідомляють "Надзвичайні новини", посилаючись на столичну прокуратуру.

"Скеровано до суду обвинувальний акт відносно мешканця міста Львів за фактом шахрайського заволодіння квартирою на вул. Пушкінській у Шевченківському районі міста Києва вартістю понад 10 млн гривень", - сказано у повідомленні.

Як установлено у ході досудового розслідування, вказаний громадянин у 2018 році на підставі підробленого договору купівлі-продажу зареєстрував за собою право власності на квартиру померлої особи та у подальшому відчужив її на користь третіх осіб, чим завдав шкоду територіальній громаді міста Києва, яка має право на визнання спадщини відумерлою.

Для виконання можливого покарання у вигляді конфіскації під час досудового розслідування на усе встановлене майно підозрюваного накладено арешт.

За вчинене підозрюваному загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Крім того, з метою повернення незаконно відчуженого майна прокуратурою пред’явлено позов про скасування державної реєстрації речових прав, визнання спадщини від померлої та витребування привласненої квартири у власність територіальної громади міста Києва в особі Київської міської ради.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення