У столиці нотаріус незаконно переписала 52 квартири киян на фірму

 СЕГОДНЯ

Мін'юст скасував 52 реєстраційні дії, вчинені приватним нотаріусом Оксаною Буряк. Жінка переоформила квартири жителів новобудови на сторонню компанію. Відповідне рішення ухвалила комісія з розгляду скарг у сфері державної реєстрації, повідомляє відомство.

"Комісія в складі 9 членів повністю задовольнила колективну скаргу власників житла в багатоповерхівці Києва і ухвалила скасувати 52 рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень прийнятих приватним нотаріусом Оксаною Анатоліївною Буряк. Анулювати доступ до державного реєстру нотаріуса Буряк А. А. назавжди", – повідомив заступник Міністра юстиції Павло Мороз.

Також Мін'юст направить подання до Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату України вимогу анулювати свідоцтво про право здійснення нотаріальної діяльності для цієї нотаріуса. А всі матеріали, що стосуються цієї скарги, будуть передані в правоохоронні органи.

Згідно Антирейдерського закону, який було прийнято минулого року, державному реєстратору та всім причетним до захоплення житла загрожує від 8 до 10 років в'язниці з конфіскацією всього майна.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення