У столиці охоронець забив колегу

Між зловмисником та його нетверезим колегою виник словесний конфлікт, у розпалі якого 21-річний чоловік кулаками та ногами наніс опоненту численні травми, від яких потерпілий помер. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва

До чергової частини Святошинського управління поліції надійшло повідомлення від охоронця будівельного майданчику про те, що у вагончику на вулиці Якуба Коласа він виявив мертвим свого 41-річного колегу.

На місце події виїхали слідчо-оперативні групи Святошинського та Головного управлінь поліції. За вказаною адресою правоохоронці виявили на ліжку у будівельному вагончику чоловіка з численними синцями на голові та тілі.

Відомості про подію слідчим відділом Святошинського управління поліції внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України, а відтак почали проводити комплекс оперативно-розшукових заходів, спрямованих на встановлення особи, причетної до смерті чоловіка.

Після проведення експертного дослідження працівники поліції з’ясували, що причиною смерті чоловіка є травми, нанесені тупим предметом.

Двоє охоронців повідомили слідству, що їхнього колегу побили приблизно за тиждень до смерті. Свідки додали, що чоловік часто перебував у стані алкогольного сп’яніння та провокував конфлікти і бійки.

У свою чергу донька померлого звернулася до Святошинського управління поліції з письмовою заявою та розповіла, що бачила свого батька незадовго до смерті без синців та травм. Ці слова підтвердив інший свідок-будівельник, який зазначив, що бачив чоловіка за день до смерті здоровим.

Під час проведення слідчих дій правоохоронці виявили суперечності між показами охоронців та родички померлого будівельника.

Тому працівники поліції провели додатковий допит охоронців будівельного майданчику. У результаті процесуальної дії 21-річний колега мертвого чоловіка – старший зміни охорони - повідомив, що між ними виник словесний конфлікт через те, що 41-річний охоронець вживав алкогольні напої з безхатченком у будівельному вагончику. У розпалі сварки зловмисник наніс чоловіку численні удари кулаком та ногами у голову, сідниці та лікті. Після цього охоронець поклав побитого колегу у ліжко та накрив його ковдрою.

Під час розслідування кримінального провадження слідчий відділ Святошинського управління поліції перекваліфікував подію на ч. 2 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть) Кримінального кодексу України. 21-річному фігурантові загрожує до десяти років позбавлення волі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення