У столиці викрали юриста компанії, яка працювала з відомою будівельною фірмою

У Києві оперативно затримали чотирьох зловмисників, які викрали юриста столичної компанії та вимагали від нього 800 000$ «боргу». Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції.

Подія сталася учора, 8 грудня. Близько 13-ї години у Дарницькому районі столиці невідомі силоміць заштовхали чоловіка в автомобіль і поїхали в невідомому напрямку. Про це у чергову частину поліції Києва повідомив очевидець.

На місце виїхали слідчо-оперативна група, співробітники Департаменту стратегічних розслідувань та карного розшуку. У столиці ввели спеціальний оперативний план.

Поліцейські виявили розшукуване авто у Дніпровському районі Києва. У салоні перебувало троє осіб, у тому числі викрадений чоловік.

Чотирьох фігурантів, двоє з яких – іноземці, затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та доставили до управління поліції для проведення слідчих дій.

"Відомо, що потерпілий працює в юридичній компанії, яка надавала послуги керівнику відомої будівельної фірми. Зловмисники домовилися про зустріч з юристом біля супермаркету, а коли потерпілий прибув на місце, фігуранти силою заштовхали у його ж автомобіль та зникли. Дорогою викрадачі вимагали у чоловіка повернення неіснуючого боргу та змусили написати розписку на користь керівника будівельної фірми на 800 тисяч доларів США. Згодом у потерпілого відібрали два мобільні телефони, гроші та технічний паспорт на автомобіль", - йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування здійснюється за чотирма статтями Кримінального кодексу України: розбій (ст. 187), вимагання (ст. 189), незаконне позбавлення волі або викрадення людини (ст. 146) та незаконне заволодіння транспортним засобом (ст. 289).

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення