У столиці викрили банду "перевертнів у погонах": викрадали людей та підкидали наркотики (фото)

У Києві затримали банду псеведополіцейских, які під виглядом таксистів-кур'єрів розвозили замовлення, а одержувачів звинувачували в наркоторгівлі. Зловмисники залякували своїх жертв, представляючись співробітниками поліції і погрожуючи їм кримінальною відповідальністю.

Організатором банди виявився 28-річний уродженець Черкаської області, який деякий час вже живе в Києві. Він зібрав шість чоловік у віці від 25 до 33 років, які допомогли втілити в життя його шахрайську схему.

В результаті діяльності банди співробітники Департаменту внутрішньої безпеки НПУ почали отримувати повідомлення про протиправні дії, які нібито здійснювали поліцейські. В ході розслідування правоохоронці з'ясували, що поліція не має ніякого відношення до цих злочинів. Замість цього вони виявили угруповання шахраїв.

Шахрайська схема виглядала наступним чином: організатор взяв в оренду двадцять автомобілів, на яких його спільники працювали в службах таксі. "Таксисти" повинні були працювати виключно в якості кур'єрів і обов'язково перевіряти вміст посилок. Якщо всередині знаходилися наркотичні речовини, зловмисники одразу повідомляли ватажкові адресу одержувача. Якщо в посилці наркотиків не було - підкладали їх самостійно.

Після того, як таксист передавав вантаж, на місце відразу приходив ватажок банди з іншими спільниками. Представившись поліцейськими, вони звинувачували одержувача в наркоторгівлі. Шахраї силою садили жертву в свій автомобіль, надягали наручники і вимагали хабар в розмірі двох тисяч доларів, який постраждалі повинні були перевести на банківську карту.

Якщо жертва чинила опір, її залякували пістолетом і задували газовим балончиком. Всього від рук "перевертнів у погонах" постраждали семеро людей.

Деякі жертви скаржилися в служби таксі, але це не давало ніяких результатів. Справа в тому, що організатор добре розбирається в технологіях мобільного зв'язку. Він давав чіткі інструкції своїм "підлеглим", що робило неможливим відстежити "таксистів".

У даній справі в поліції Києва відкрили кримінальне провадження. Зловмисникам вже повідомили про підозру. Шахраям інкримінують порушення аж за п'ятьма статтями КК України: самовільне присвоєння владних повноважень (ст.353), вимагання (ст.189), незаконне позбавлення волі людини (ст.146), розбій (ст.187) і шахрайство (ст.190), вчинені у складі організованої групи (ч. 3 ст.28).

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення