У столиці жінка продала китайцям власну дитину

Жінці повідомлено про підозру у продажі власної дитини під прикриттям сурогатного материнства. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Повідомляється, що у 2018 році до одного з столичних медичних центрів, що надає послуги у сфері репродуктивної медицини, звернулось подружжя з КНР з метою участі у програмі сурогатного материнства.

“У подальшому, за рекомендацією клініки, між подружжям та підозрюваною укладений "Договір про сурогатне материнство“. Згідно з договором, сурогатна мати за компенсацію у сумі близько 400 тис. гривень погодилась виносити та народити дитину, біологічними батьками якої є вказане подружжя, та, після встановлення генетичної спорідненості між ними та дитиною, передати її їм на виховання”, — зазначається в повідомленні.

Наголошується, що клініка, своєю чергою, зобов’язувалася провести відповідні медичні процедури із запліднення, здійснювати медикаментозний супровід програми і діагностику вагітності.

Однак, проведені працівниками медичного центру неодноразові процедури запліднення не призвели до вагітності сурогатної матері.

“Прагнучи отримати від подружжя компенсацію, підозрювана вступила у статеві зносини зі своїм співмешканцем та завагітніла від нього. Протягом усього часу вагітності підозрювана та службові особи медичного центру приховували від іноземців інформацію про те, що вони не є біологічними батьками виношуваної дитини, а після її народження внесли у довідку завідомо неправдиву інформацію щодо їх генетичної спорідненості з немовлям”, — йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що будучи упевненими у тому, що саме вони є батьками дитини, подружжя виплатило сурогатній матері близько 400 тис. гривень компенсації.

“Потерпілі викрили обман лише при проведенні дослідження на генетичну спорідненість з новонародженою дитиною при оформленні їй громадянства КНР. Наразі досудове слідство триває. Вирішується питання щодо притягнення до відповідальності службових осіб медичного центру”, — зазначається в повідомленні.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення