У столиці злочинець обпоював людей сильнодіючими препаратами та грабував: є загиблий

У столиці зловмисник обпоював потерпілих сильнодіючими препаратами, після чого вони втрачали не лише свідомість, а й цінні речі. У результаті двоє чоловіків знаходяться у лікарні, третій – помер. Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП у місті Києві.

До Деснянського управління поліції звернулись кілька громадян, які стали жертвами розбійного нападу біля станції метро Лісова. Потерпілі розповіли, що напередодні познайомились із чоловіком, який запропонував випити алкогольних напоїв. Під час розпиття вони втрачали свідомість, а через деякий час виявляли відсутність грошей, документів та гаджетів.

Як повідомив начальник Деснянського управління поліції Юрій Герасименко, у ході відпрацювання повідомлень заявників оперативні співробітники отримали від колег з карного розшуку на станціях залізничного транспорту інформацію про причетність до вказаних злочинів 34-річного місцевого мешканця, раніше судимого за хуліганство:

"Після перегляду відео з камер спостереження ми встановили особу та затримали його у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Нам він зізнався, що біля станції метро Лісова знайомився з перехожими, пригощав їх алкоголем та пропонував запити енергетиком, в якій підмішував сильнодіючий медичний препарат. Коли жертва втрачала свідомість, забирав речі та втікав. На цей час доведена причетність його до трьох епізодів".

Слідчим відділом Деснянського управління поліції проводиться досудове розслідування, розпочате за ч. 2 (Розбій) Кримінального кодексу України. Оскільки серед трьох потерпілих один помер, то у подальшому можлива перекваліфікація на ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України, як тільки слідчі отримають висновок експерта, який підтвердить чи спростує причину смерті чоловіка від отруєння невідомою речовиною.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення