У столиці знайшли квартиру, в якій прописано понад 1000 осіб

У Києві є квартира по вулиці Максима Берлинського, площею близько 30 кв м, в якій прописано більше тисячі осіб. Ще в одній квартирі по вулиці Кудряшова – 740 осіб. Про це розповів заступник голови КМДА Костянтин Усов.

«Це окремий, напівлегальний бізнес. Його наслідок для держави – збільшення нелегальних мігрантів, узаконення іноземних кримінальних елементів та надання їм права постійного проживання в Україні, а також запис у «кияни» мешканців інших регіонів. Діти цих мешканців займають місця ваших малюків у дитячих садочках та школах. Вони отримують соціальні, медичні та транспортні пільги. Створюють додаткове навантаження на місцевий бюджет. Їхні голоси використовуються для маніпуляцій на виборах», – розповів заступник Кличка.

Крім того, такі реєстрації унеможливлюють мобілізацію призовників. Отже, місто хоче це припинити і захистити права справжніх киян, проте є юридичні нюанси. Адже законодавчих обмежень по кількості реєстрацій на площу житла – немає. Як і норми, яка би зобов’язувала особу там проживати.

«Вихід – загальне скасування інституту реєстрації (прописки) і прив’язка всіх адміністративних сервісів до фактичного місця проживання, – вважає столичний чиновник. – Поки законодавець це не врегулював, будемо діяти по-іншому. Київська міська державна адміністрація домовилась разом зі Службою безпеки України, Державною міграційною службою та податковими органами організувати спільні точкові «удари» по місцях масової реєстрації».
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення