У Stratfor назвали ймовірні цілі для ударів США в Сирії

 СЕГОДНЯ

Розвідувально-аналітична компанія відзначає, що до удару по Сирії можуть приєднатися Великобританія, Франція і, в перспективі, ряд арабських країн

Основним завданням операції коаліції на чолі з США проти Сирії буде стримування подальшого використання хімічної зброї урядом Асада. Про це йдеться в звіті приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor.

Згідно зі звітом, США мають на меті знищити здатність сирійського уряду наносити удари із застосуванням хімічної зброї.

При цьому, в Stratfor вважають, що операція може включати в себе серію ударів протягом декількох днів. При цьому така операція зажадає значної кількості сил – крім того, до неї можуть підключитися Франція і Великобританія.

"Можливо, Саудівська Аравія, Катар і/або Об'єднані Арабські Емірати можуть брати участь в розміщенні і постачанні (ударних сил коаліції – Ред.). Більш віддалено, одне або будь-яка з цих держав може вступити в операцію і своїми збройними силами", – відзначили аналітики компанії.

У Stratfor заявили, що удари можуть бути нанесені по аваібазам Думайр, Мардж Рухайіл і Меззе навколо Дамаска – ці об'єкти зіграли важливу роль в настанні уряду Асада в східній частині Гути.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення