У Сумах депутата звинуватили у привласненні бюджетних коштів

У Сумах поліцейські виявили факт привласнення понад 650 тисяч гривень бюджетних коштів при проведенні капітальних ремонтів об'єктів благоустрою та житлового фонду. "Схему" розробив депутат місцевої міськради. Про це повідомляють "Надзвичайні новини" з посиланням на Нацполіцію в четвер, 24 вересня.

Зазначено, що депутат вступив в змову з приватними підприємцями. Одна з них балотується в депутати міської ради.

Протягом 2019-2020 років правопорушники встигли привласнити понад 650 тисяч гривень. Місцевий депутат організував "схему" з розкрадання коштів міста шляхом залучення підконтрольних йому приватних організацій і лобіювання укладення з цими підприємствам договорів про підрядні роботи.

Виконавці, визначаючи обсяги необхідних будівельних матеріалів, свідомо завищували їхні ціни, одночасно підшукуючи дешевші для реального застосування на об'єктах. Шляхом внесення завідомо недостовірних відомостей до актів виконаних робіт в частині завищення вартості використаних будівельних матеріалів під час ремонтних робіт на дев'яти об'єктах благоустрою та житлового фонду міста Суми фігурантами справи, згідно з висновками будівельно-технічних експертиз, було привласнено понад 650 тисяч гривень.

Депутату міськради і його спільникам повідомили підозри про вчинення правопорушення, передбаченого статтею про присвоєння, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ч.5 ст.191 КК України).

Досудове розслідування триває. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення