У Сумській області шахраї під виглядом правоохоронців вимагали гроші у своїх жертв

 СЕГОДНЯ

У Сумській області зловмисники під виглядом поліцейських вимагали у своїх жертв відкуп за те, щоб, нібито, не привертати їх родичів до кримінальної відповідальності. Спіймати шахраїв вдалося завдяки допомозі синів однієї з жінок, у якої вимагали гроші, повідомляє Національна поліція України.

Однією з жертв зловмисників стала 82-річна жінка-інвалід. За її словами, їй на стаціонарний телефон зателефонували нібито з поліції і повідомили, що її син збив людину, і тепер на лікування потерпілого потрібні гроші. Шахраї заявили пенсіонерці, що вона повинна швидко зібрати гроші, тому що, якщо людина помре, її син потрапить до в'язниці на вісім років. Літня жінка зібрала всі гроші, які були у неї вдома, а також позичила у сусідів. Жінці-кур'єру, яка приїхала до неї, вона віддала 6 600 гривень. І лише після цього постраждала зателефонувала своїй доньці, яка здогадалася, що її мати стала жертвою шахраїв.

На наступний день схожий дзвінок надійшов односельчанки постраждалої жінки.

"Однак жінка відразу зрозуміла, що це можуть бути шахраї. Тому вона зробила вигляд, що погоджується на всі вимоги псевдо-поліцейського, і пообіцяла, що збере гроші і буде чекати людину, яка за ними приїде, – розповідає начальник сектора реагування патрульної поліції № 1 Сумського районного відділення поліції Олександр Савчук, – Вона розповіла про телефонну розмову своїм синам, і, поки вони приїхали додому, приготувала я як гроші пакет з нарізаним папером. Як тільки кур'єр переступила поріг її будинку, молоді люди одразу затримали "гостю" і викликали поліцію".

Як повідомляють у відомстві, затримана жінка-кур'єр стверджує, що не знала про вміст пакетів. За її словами, їй телефонував невідомий чоловік і просив виїхати за певною адресою і забрати пакет з документами. При цьому, жінка зізнається, що кожного разу по приїзду до обласного центру вона відкривала пакети і всі гроші з них переводила через найближчий банкомат на певний банківський рахунок. За це їй платили 300 гривень.

За даними фактами було порушено дві кримінальні виробництва за ознаками ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) КК України і ч. 1 ст. 15 (Замах на злочин) КК України. Ведеться слідство у справі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення