У супермаркеті Києва виявили рибу із токсинами ботулізму

 УНН

У Києві підтвердили ботулізм в одному з супермаркетів мережі "АТБ", тож продаж в’яленої риби у магазині призупинено. Про це повідомляє пресцентр Держпродспоживслужби.

Позапланову перевірку супермаркету провели після захворювання на ботулізм жителя Києва, який купував рибу в цьому супермаркеті. Так, Госпродпотребслужба відібрала у магазині зразки харчових продуктів.

"За результатами лабораторних досліджень Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (експертний висновок № 014336 д.к./19 від 30.10.2019) виявлено ботуліністичні токсини у зразку проб "Товстолобик в'ялений патраний, 1 ґатунку", виробник ТОВ "ТАМАКО ІНВЕСТ" (вул. Різдвяна, 2 А, селище Хутори, Черкаський район, Черкаської області), дата виробництва 24.09.2019 термін придатності до 23.12.2019", - йдеться у повідомленні.

Відомство забовязало керуючого магазином тимчасово призупинити реалізацію рибної продукції - товстолобик в'ялений патраний та усунути виявлені порушення.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення