У Таджикистані російського офіцера посадили на 12 років за вбивство жінки

У Таджикистані російський офіцер засуджений військовим судом до 12 років в'язниці за вбивство жінки.

Про це повідомляє "Радіо Озоді".

Військовий суд, який засідав на території 201-ї російської військової бази, 19 липня визнав Івана Щербакова винним у вбивстві мешканки Душанбе Шоиры Джобировой. Щербаков буде відбувати строк покарання в одній з виправних колоній Красноярського краю.

Суд також зобов'язав підсудного виплатити родині вбитої компенсацію за моральну шкоду в розмірі 1,5 млн. рублів.

Навруз Султонов, родич Шоиры Джобировой, сказав радіостанції, що вони задоволені вироком суду і не збирається його оскаржити.

У листопаді 2015-го Щербаков написав явку з повинною у зв'язку з вбивством Джобирової. У тому ж місяці посол РФ в Таджикистані Ігор Лякін-Фролов отримав ноту протесту від МЗС країни з приводу цього злочину. Зокрема, Душанбе зажадав від Москви дати об'єктивну оцінку події та вжити заходів для недопущення подібних випадків надалі.

Джобирова була вбита на території 201-ї бази в Душанбе в ніч на 5 листопада. За підозрою у скоєнні злочину затримали офіцера Збройних сил Росії Івана Щербакова. За даними ЗМІ, на допиті він розповів, що вбив дівчину в стані алкогольного сп'яніння.

Нагадаємо, шість чоловік з родини Аветисянов, серед яких дворічна дитина, були вбиті у вірменському місті Гюмрі 12 січня 2015 року. Шестимісячний Сергій Аветисян був госпіталізований з ножовим пораненням у важкому стані і помер 19 січня. Вбивство скоїв російський солдат Валерій Пермяков. Згодом Російський гарнізонний військовий суд засудив Пермякова до 10 років в'язниці за дезертирство і розкрадання зброї. За вбивство сім'ї його судитимуть окремо

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення