У Таджикистані ввели покарання за сексуальні домагання за допомогою чаклунства

Верхня палата парламенту Таджикистану схвалила поправки до Кримінального кодексу країни, згідно з яким передбачається позбавлення волі за сексуальні домагання з використанням чаклунства . Про це повідомляє портал «Азія плюс».

Сенатор Бахтієр Худоерзода у своєму виступі зазначив, що подібні злочини можуть карається ув'язненням на термін від 3 до 8 років. При цьому у засуджених за сексуальні домагання в Таджикистані є можливість уникнути позбавлення волі. 10 лютого парламент країни дозволив людям виходити з-під варти після сплати штрафу. У Таджикистані дуже популярні народні лікарі й цілителі.

24 вересня 2015 року влада країни ввела кримінальну відповідальність за чаклунство. Заняття магічною діяльністю караються в країні позбавленням волі на строк до семи років. До цього чаклунство вважалося адміністративним правопорушенням і каралося штрафом, однак деякі інциденти потрапляли в кримінальну хроніку. Так, восени 2013 року стало відомо про затримання мулли Абдулвохида Кодування, підозрюваного у вбивстві людини в ході ритуалу по вигнанню джинів.

Крім того, влітку 2013 року на південно-заході країни був затриманий Абдуджаббор Абдурахмонов, який заробляв на життя змовами і чаклунством. За даними міліції, він за допомогою гіпнозу переконав кількох молодих людей пограбувати місцевого підприємця.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення