На Тернопільщині чоловік 27 годин чекав допомоги в лікарні і помер

 СЕГОДНЯ

У Тернопільській області розслідують смерть 76-річного Віктора Старцева. Як розповідають рідні, дідусь повертався до себе додому від доньки і йому раптово стало погано. Небайдужі перехожі викликали швидку, однак надавати допомогу брудній людині, за їхніми словами, медики відмовилися.

Втім, після того, як чоловіка доставили в Чотківську лікарню, там його прийняли за бомжа і не надавали допомоги 27 годин, стверджує його племінниця.

"Сьогодні ховають Віктора Старцева. 30 січня він був госпіталізований в Чортківську районну лікарню, де 27 годин йому не надавали допомоги" , – говорить Лорітта Бобак.

На даному етапі проводиться досудове розслідування з метою встановлення факту відмови в наданні медичної допомоги та за фактом неналежного надання медичної допомоги.

"Будуть прийматися до уваги відомості, надані потерпілою стороною і відомості, що надаються медзакладом" , – повідомила слідчий Нацполіціі в Тернопільській області Інна Овчар

У той же час завідувач приймально-діагностичного відділення Чортківської лікарні, де вночі 1 лютого помер Віктор Старцев, 3 лютого написав заяву на звільнення.

А головний лікар Чортківської лікарні Роман Чортківський розповів, що чоловіка доставили як бездомного і помістили в пункт обігріву.

"Його доставили як бездомного. На базі лікарні створено пункти обігріву. Привезли його. Ясно, що він в болоті був ... ми його помістили в ту кімнату... Черговий лікар його оглянув. Скарг на якісь болі у нього не було", – повідомив Чотковскій.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення