У Тернополі хлопчик, якому не було двох років, помер у стоматології, а його мати потрапила у реанімацію

У Тернополі в стоматологічній лікарні померла дитина, якій не виповнилося і 2 років. Попередня причина трагедії - гостра легенево-серцева недостатність.

Розпочато розслідування щодо неналежного виконання медиками професійних обов’язків під час лікування дитини (ч. 2 ст. 140 Кримінального кодексу), повідомили у Тернопільській обласній прокуратурі. Правоохоронці з'ясували, що в Тернополі у комунальному медзакладі 13 листопада маленькому хлопчику лікували зуби, і при цьому дитина була під загальним наркозом.

"Через падіння кров’яного тиску під час лікування хлопчика доставили у реанімацію, де він помер... За даними судово-медичної експертизи, попередня причина смерті - гостра легенево-серцева недостатність", - додали у прокуратурі.

Речник поліції Тернопільщини Сергій Крета розповів, що випадок трапився в обласній дитячій лікарні.

"Після інциденту мамі хлопця стало зле, деякий час вона перебувала в реанімації. Дитині, за попередніми даними, встигли почистити усі зуби крім одного. Під час чистки останнього в дитини почав падати тиск", – сказав речник у коментарі "УП.Життя".

Про те, що дитина померла у реанімації після того, як отримала наркоз у державній стоматології, спершу повідомив активіст Роман Довбенко. Хлопчику було лише 1 рік та 10 місяців.

За відомостями правоохоронців, хлопчика в медзаклад привезла мати. Жінка хотіла, щоб у дитини із зубів прибрали карієс. Зазначалося, що медики наполягли на тому, щоб дитина була під наркозом. Крім того, нібито хлопчика скерували на необхідні аналізи.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення