У Тернополі мати 30 років тримала дочку в полоні: шокуючі подробиці

 Апостроф

Мешканка Тернополя Віолетта Марчукова провела 30 років ув’язнена у власному будинку, де її закрила власна мати. Звільнитися з домашнього полону Віолетті вдалося лише після маминої смерті в 2014 році.

Віолетті 52 роки, але вона багато вчиться робити вперше в своєму житті. За останні 5 років жінка навчилася ходити, є і спілкуватися з іншими людьми. А недавно вона почала фарбувати волосся і нігті, любить модний одяг. Зараз Віолета живе в обласному геріатричному пансіонаті в Петриках. Тут вона відчуває себе своєю і знайшла нових друзів.

"Віолетта дуже любить квіти і вазони, підливає їх, доглядає за ними. Любить читати. Влітку буде квіти збирати, ставити їх тут на столах", - розповіла сестра-господиня Ольга Пастух.

Віолетта Марчукова не виходила на вулицю з власного будинку майже 30 років, так як її добровільно тримала в ув'язненні мати, яка хотіла таким чином вберегти доньку від "жорстокого світу". Коли Віолетту привезли в геріатричний пансіонат, вона була зовсім немічна.

"На той момент, коли вона до нас поступила, вона важила 23 кг і була значна гіпотрофія м'язів. Вона навіть не могла ложку тримати", - згадує лікар-терапевт геріатричного пансіонату Наталія Коваль.

У пансіонаті її виходили і поставили на ноги. Масажі, процедури, ліки і щоденний догляд, дали свої результати. Віолета, кажуть медики, вже не соромиться попросити про допомогу.

"В осінньо-зимовий період у неї загострення бронхітів, за призначенням вона відвідує фізкабінет, приймає інгаляції", - розповідає медсестра фізіотерапевнічного кабінету геріатричного пансіонату Любов Кравчук.

Важко подумати, що могло статися з Віолеттою, якби не сусіди. Вони помітили, що її мати кілька днів не виходить на вулицю. Це здалося їм дивним і відразу зателефонували в поліцію. Правоохоронці знайшли Зою мертвою на кухні. А коли зайшли в кімнату - жахнулися.

"Мама лежала на кухні, на стільцях, а вона лежала в кімнаті за дверима, мокра, голодна", - згадує сусідка Віолетти Тамара Сорочинська.

Сусіди й не знали, що Віолетта живе разом з мамою. Зараз про мати вона говорить неохоче. Каже, що вона загинула в автокатастрофі. А жінку з якою прожила усе своє життя, називає родичкою. У свою квартиру жінка повертатися не хоче.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення