У Тернополі вандал розмалював фарбою меморіал Другої світової і храм (фото)

Вандал червоною фарбою залив меморіал воїнам Другої світової війни в Старому парку в Тернополі, а також розписав фасад місцевого храму. Про це повідомляє прес-служба поліції області.

"Тернопільські поліцейські склали адмінпротоколи на місцевого жителя, який зробив написи на фасаді церкви і пам'ятному монументі. Порушника поліцейські встановили відразу після вчинення ним хуліганських дій. Стосовно нього правоохоронці склали протоколи відразу за трьома статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що близько 3-ї години ночі під час патрулювання поліцейські помітили компанію з п'яти молодих чоловіків. Правоохоронці встановили їхні особистості - всі жителі Тернополя, у віці від 20 до 26 років. Тоді поліцейські запросили молодих людей у міське відділення поліції. В одного з хлопців знайшли п'ятилітрове відро, частково наповнене червоною фарбою.

Потім хлопець зізнався, що розмалював фасад меморіального комплексу Вічний вогонь у Старому парку, а також списав ворота і фасад храму Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії Української православної церкви Московського патріархату.

Зловмисником виявився 26-річний житель Тернополя, який ніде не працює і не вчиться. Він стверджує, що хуліганські дії скоював один. Щодо нього склали протоколи за статтями про дрібне хуліганство, порушення держстандартів у сфері благоустрою населених пунктів та порушення правил карантину.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення