У Тернополі з учнів збирали гроші на освячення школи (фото)

 УНИАН

Управління освіти Тернополя почало службову перевірку через інформацію про те, що в ліцеї № 21 міста намагалися зібрати по 10 грн з кожного учня на "освячення класів священиками йорданською водою". Про це повідомили в прес-службі міської ради.

Комісії належить з'ясувати, хто ініціював збір коштів, кому повинна була дістатися зібрана сума, чи дійсно в школі здавали гроші і чи мало місце щось подібне в інших навчальних закладах міста.

Раніше в соцмережі Facebook оприлюднили доручення класним керівникам, яке було розміщене у Viber-групі вчителів школи.

Зокрема в ньому йдеться: "20 січня о 09:00 відбудеться урочиста лінійка з нагоди освячення ліцею йорданською водою Владикою Нестором (архієпископ Тернопільський і Кременецький ПЦУ. - ре). Прохання до класних керівників зібрати по 10 грн від учня (сім'ї)".

Слід зазначити, що у школі навчаються орієнтовно 780 дітей, тому зібрана сума могла скласти від 7 тис. до 8 тис. грн.

Директор школи Марія Гудима запевнила, що грошей з дітей не збирали. Згідно з інформацією місцевих ЗМІ, замість цього, нібито, дали вказівку вчителям здати по 50 грн. У міському управлінні освіти підкреслили, що вони виступають категорично проти подібних ініціатив.

У прес-службі міської ради також нагадали, що в Тернополі з 2015 року діє наказ Про заборону безсистемних і неконтрольованих зборів коштів з батьків, виданий через численні скарги про примусовий збір коштів в окремих навчальних закладах на проведення різних заходів, придбання меблів, поповнення благодійних фондів і нецільового використання батьківських внесків. За інформацією, яка розміщена на сайті школи, 20 січня навчальний заклад освятили архієпископ Нестор і ще кілька священиків.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення