У тилу внутрішніх військ чергував озброєний спецпідрозділ “Омега” в бойовій готовності — Шуляк

 УНН

Озброєний спецпідрозділ “Омега” в бойовій готовності чергував у тилу внутрішніх військ після подій 18 лютого. Про це колишній командувач Внутрішніх військ МВС Станіслав Шуляк сказав під час відеодопиту у межах розгляду справи за обвинуваченням п’яти екс-беркутівців

“Після 18 лютого, після того як загинули п’ять співробітників ВВ від вогнепальних поранень не сумісних з життям, мною було прийнято рішення задіяти підрозділ „Омега“ для створення резерву на випадок подальшого застосування вогнепальної зброї з боку протестуючих, можливості цьому запобігти”, — сказав С.Шуляк.

За його словами, озброєний підрозділ перебував у тилу внутрішніх військ.

"Вони ("Омега" — ред.) зброю не отримували, вони були постійно зі зброєю, тому, що вони знаходились в режимі бойового чергування і на таке чергування вони заступали щодня, тому особливого наказу про видачу зброї необхідності не було",- пояснив С.Шуляк.

Він зазначив, що під час несення штатної служби працівники Внутрішніх військ були озброєні травматичною зброєю та газовими балонами.

Перше вогнепальне поранення правоохоронці за словами С.Шуляка отримали 18 лютого. ВВшники загинули в районі перехрестя Банкової з вулицями Шовковична та Липська, а також в районі вулиць Грушевського і Кріпосного провулка.

С.Шуляк зазначив, що характери рани свідчили про те, що у працівників ВВ стріляли з пістолета з короткої відстані.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення