У "Торнадо" заявляють, що під час штурму бази в Боярці у бійців стріляли на ураження

 Facebook

Правоохоронці відкривали вогонь на ураження у бійців роти "Торнадо" під час штурму бази в Боярці. Про це повідомляється на сторінці громадської організації "Торнадо" у Facebook.

"Близько 19:00 ...почалася круговий оточення по зовнішньому периметру бази, представники військової прокуратури заблокували в'їзди з усіх боків, поставили автоматників і снайперів. Всередині знаходилися бійці полку "Миротворець", які представили собою внутрішнє оточення бази. Бійці роти "Торнадо" - забарикадувалися в одному з приміщень свого блоку. Здавати зброю хлопці відмовилися. Вони готові були стояти до кінця!...Але... в 3-х хлопців з роти був відкритий вогонь на ураження, вчасно встигли відійти в укриття. (Вадим Троян заперечує факт того, що хлопцям відкривали вогонь)", - йдеться в повідомленні.

Потім, зазначили в організації, в якості переговорщика на діалог з бійцями вийшов командир полку "Миротворець" Юрій Шершньов з проханням здати зброю. Також у переговорах брали участь народні депутати України Ігор Мосійчук та Андрій Білецький. Переговори почалися близько 21:30 і завершили близько 1:00. У результаті бійці погодилися здати зброю.Потім бійців відвезли в Головне управління для оформлення, після чого їх відпустили.

"Кільком людям дозволили повернутися на базу, забрати особисті речі. Але паспортів немає, документів немає, посвідчень учасників бойових дій немає, забрали навіть зарядки на мобільні телефони. Зараз хлопці пробують з'ясувати, хто проводив обшук", - додали в "Торнадо".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення