У Трансільванії знайдена загадкова стародавня могила

 СЕГОДНЯ

Група археологів з Австралійського національного університету в ході розкопок на стародавньому трансильванському кладовищі в Румунії натрапила на незвичайне поховання.

Вчені провели розкопки на кладовищі, останні поховання на якому датовані XIX століттям. Дослідники сподівалися знайти письмові свідчення про переселення на територію сучасної Румунії угорського народу секеі, яке відбулося приблизно в XI-XII століттях. Науці відомі лише усні оповіді про це.

Археологи розкрили 49 стародавніх могил, одна з яких їх спантеличила. У ній знаходився скелет людини, яка померла, ймовірно, від отриманої травми. Здивувало вчених те, що чоловік був похований на боці і обличчям вниз. У похованні знаходилася велика кількість мідних гудзиків і осколків кераміки. В руках похованого знайшли п'ять великих монет. Вчені припускають, що він був багатою людиною, можливо, представником знатного роду.

Кераміка, гудзики і дрібні монети були знайдені і в інших могилах. Це вказує на певну традицію поховання. Однак у всіх інших похованнях покійні лежать на спині. На думку дослідників, дивне положення загадкового скелета не пов'язане з містичними ритуалами, хоча така практика існувала у багатьох народів. Вони вважають, що труну могли просто впустити при опусканні в могилу.

Раніше повідомлялося, що археологи виявили в історичній області Верхній Єгипет древнє єгипетське місто і цвинтар, створені, на думку фахівців, в 5316 році до нашої ери.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення