У центрі Грозного напали на голову «Комітету по запобіганню катуванням»

 РБК

У Грозному скоєно напад на голову правозахисної організації «Комітет по запобіганню катуванням» Ігоря Каляпина. Невідомі напали на нього біля входу в готель «Грозний-Сіті», що знаходиться в центрі столиці Чечні

Напад на главу «Комітету по запобіганню тортурам» Ігоря Каляпина було скоєно увечері в середу, 16 березня. Як розповів РБК представник правозахисної організації Дмитро Утукин, до Каляпина в номер у готелі «Грозний-Сіті» прийшли співробітники поліції і адміністратор і попросили його залишити готель без пояснення причин. Коли Каляпін вийшов з будинку з речами, на нього напали «якісь молоді люди в цивільному одязі і чорних масках, які напали на нього і закидали яйцями», повідомив Утукин.

Утукин уточнив, що поки невідомо, наскільки сильно постраждав Каляпін. За словами Утукина, в Грозному Каляпін перебував у зв'язку з інцидентом, який стався 9 березня поблизу чеченско-інгушської кордону: тоді невідомі напали на співробітників «Комітету із запобігання тортур» та журналістів. Нападники витягли журналістів з машини і побили їх, підпалили мікроавтобус, після чого втекли в бік Чечні.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення