У центрі Києва чоловік погрожував дівчині вирізати їй статеві органи, його ледь не лінчували (фото)​

У центрі Києва психічно хворий і агресивний чоловік причепився до працівниці "МакДональдса" і погрожував дівчині вирізати їй статеві органи. За дівчину заступився випадковий очевидець, але його удар по голові потенційного маніяка був занадто сильним, захисник вирубив агресора.

Виявилося, що вже втретє за день довелося приїздити на виклики по цьому чоловікові поліції. Про випадок розповів журналіст Андрій Лохматов, який став очевидцем події, і констатував, що Україні ще дуже далеко до правової держави. Адже відповідно до нашого законодавства, слідчо-оперативна група відпустила "секс-різника", а дівчина і надалі ходитиме на роботу в очікуванні реалізації погроз від божевільного, неосудного чоловіка. Чоловік, який заступився за дівчину і вирішив проявити акт правосуддя, спокійно поїхав у своїх справах.

Бійка сталась в самому центрі Києва, на розі вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка під входом в "МакДональдс".

"Спочатку чую один удар, повертаю голову і бачу, як прямо за мною кремезний чоловік з розмаху б‘є в обличчя іншого і той як доміно падає на землю, ударяючись головою з характерним звуком. Лежить, не рухаючись. Під головою пляма крові. Чоловік починає його тягнути, намагається підняти м‘яке тіло. Я втручаюсь: "Не чіпайте його, викликайте швидку". "Він погрожував дівчині вирізати їй статеві органи", - виправдовується чоловік. "Це не означає, що через це саме вам треба його вбивати. Ви бачили його та себе?", - описує ситуацію журналіст.

Чоловік, який вирішив, що правосуддя має настати тут і зараз і саме таким шляхом, явно нервував. Бо його жертва без руху лежала на землі і невідомо, чим це для неї могло закінчитися. Йому дали подихати розчином аміаку. Зрештою, за якийсь час його підняли та посадили на лавку, дали серветки витерти кров з обличчя, з рота та голови.

"Ти знов за своє, б**дь? Тобі погано пояснили? Ну, не дивно, що вже й по голові отримав. І як таких ще земля носить", - звернувся до потерпілого молодий патрульний. Поліцейськи вже втретє за день приїздили на виклики по ньому.

Хоч поруч не було психіатрів, каже Лохматов, було чітко зрозуміло, що постраждалий - психічно хвора людина:

"Бо "нормальна" людина не буде говорити про себе в третій особі "Іванко може вже йти?" чи "Іванко такого не робив".

За словами поліцейського, відповідальності і захисту у даній ситуації ніхто не понесе згідно законодавству. У реальності "боксера" відпустять, дівчина і надалі буде ходити центром міста і оглядатися у страху погроз божевільного, а сам божевільний, по факту, неосудний.

"Приїде слідчо-оперативна група, подивіться на нього, що він неадекватний, та поїде. Так буде по факту. Бо а що з ним робити? Нічого ж ще не сталось (мається на увазі погрози не реалізовані ще, - Ред.)", - пояснив патрульний. Тобто дівчині треба ходити і чекати, коли вже все... станеться.

За словами Лохматова, лікар швидкої затримався на місці рівно на пів хвилини.

"Ні, Іванку допомога не потрібна", - відповів чоловік медикам, випльовуючи кров. "Ну добре, бувайте здорові". За ним через пару хвилин видалились і патрульні", - розповів журналіст.

Закривавлений Іванко пошкульгав кудись далі по вулиці. Захисник працівниці "МакДональдс" сів у своє авто і поїхав у справах.

"Люди окремо, держава окремо", - констатував журналіст.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення