У центрі Києва забудовник за підтримки чиновників Кличка знищив історичний будинок

 Depo

Ще сьогодні зранку 100-річний будинок по вулиці Златоустівській, 35 стояв цілий, але протягом дня його просто знесли

Після "підготовчих" робіт тепер будинок знесли заради чергової висотки.

Усе почалося з того, що будинок зайнявся 22 лютого на самому світанку. Тоді пожежу загасили рятувальники. Тоді, за попередніми даними, причиною займання стало необережне поводження з вогнем. Хоча, наприклад, ті ж бомжі тут не мешкали.

Попередньо була інформація, що дах будинку спалахнув через необережне поводження з вогнем.

Слід додати, що вулиця Золотоустівська виникла ще у 30-х роках ХІХ століття. На той час вона знаходилася за межами Києва.

Будинки тут почали зводити у тому ж ХІХ столітті. Місцевість називалася Солдатська слобідка, адже тут було селище відставних солдатів.

Старовинна забудова збереглася частково і будинок № 35 відноситься саме до старовини. За деякими, він був зведений на початку ХХ століття.

На сайті Містобудівного кадастру Києва вказано, що величезна земельна ділянка на розі вулиць Павлівської та Золотоустівської передана у постійне користування для будівництва житлово-офісного комплексу.

На мапі видно, що і будинок № 35 знаходиться на ділянці, на якій мають звести чергового бетонного монстра.

Забудовником виступає компанія, колишнім президентом якої є екс-депутат від фракції Кличка у Київраді Максим Микитась, який наразі є народним депутатом. Саме ця компанія намагається звести скандальний комплекс на Микільській Слобідці.

Ще на весні поточного року невідомі почали знімати вікна з історичного будинку.

А нещодавно його обнесли височенними парканом і стороннім подивитися, що відбувається за ним, – неможливо.

Після обіду 6 жовтня виявилося, що в цей день історичний будинок знесли. Знадобилося лише кілька годин.

До знесення історичної будівлі причетні і чиновники Кличка.

Наприклад, 21 вересня 2016 року Департамент культури історичний будинок виключив з наказу Головного управління охорони культурної спадщини про внесення будинку по вулиці Златоустівській, 35 до переліку щойно виявлених об`єктів культурної спадщини м. Києва. Наказ Главку охорони культурної спадщини діяв ще з 2011 року.

Але чомусь саме у розпал будівництва висоток Департамент кульутри вирішив піти назустріч забудовнику і звільнити для нього землю під забудову. Тепер на місці сторічного будинку буде чергова бетонна потвора.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення