У центрі Парижа загорівся готель Ritz

 EPA

Пожежа, що охопила вранці верхній поверх фешенебельного готелю Ritz у центрі Парижа, локалізована. Про це повідомив журналістам офіційний представник паризької пожежно - рятувальної бригади Івон Бот.

"Вогонь обмежений, тепер ми впевнені, що він більше не пошириться ні на сусідні будинки, ні всередині самої будівлі", - сказав він. Як повідомив капітан Бот, в результаті пожежі ніхто не постраждав. Пожежа, за його словами, розпочався близько 06:00 ранку на останньому, восьмому поверсі готелю, і незабаром охопив дах.

"Горіли будматеріали незайнятих приміщеннях, де йде ремонт. На момент пожежі в будинку перебували близько 150 робітників, які були евакуйовані після прибуття пожежних", - зазначив представник рятувальної служби.

Зараз навколо готелю Ritz продовжують працювати бригади пожежників. Даних про матеріальний збиток, який було завдано будівлі, поки немає.

Готель Ritz на історичній Вандомській площі в 1-му окрузі Парижа був відкритий у 1898 році і вважається одним з найрозкішніших у світі.

Її засновник - швейцарський підприємець Сезар Ріц, який в подальшому розвинув свій успішний паризький досвід, створивши мережу однойменних люксових готелів в багатьох світових столицях.

В різний час в паризькому Ritz зупинялися король Великобританії Едуард VII, іранський шах Реза Пехлеві, багато знаменитів артистів, письменників.

Понад 30 років - до останнього дня свого життя провела в цьому готелі французький модельєр Коко Шанель. Частим гостем був і Ернест Хемінгуей, чиє ім'я увічнене в назві готельного бару.

У 1997 році саме з готелю Ritz разом зі своїм другом Доді аль-Файєдом виїхала принцеса Діана. Та поїздка виявилася для них фатальною - їх автомобіль потрапив у смертельну катастрофу в тунелі під мостом Альма, який знаходиться всього в парі кілометрів від готелю.

В даний час готель належить батьку Доді, відомому єгипетському підприємцю Мохаммеду аль-Файєду.

У 2012 році будівлю готелю було закрито на капітальну реконструкцію. Закінчення робіт, загальна вартість яких оцінюється в 140 млн євро, було намічено на березень 2016 року.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення