У центрі столиці протестують проти підвищення ціни на газ і електрику

 УНИАН

У містах України тривають акції протесту проти підняття цін на газ та електроенергію. Сьогодні протестували й Майдані Незалежності у Києві, в інших містах люди перекривають траси. Про це повідомляє Уніан.

Сьогодні на Майдані Незалежності в центрі Києва пройшла акція проти підвищення тарифів. Мітингувальники вимагають від влади ініціювати "реальне зменшення тарифів на газ та його розподіл".

Мітингувальники скаржаться, що деякі тарифи зросли чи не удвічі, тому вони вимагають в урядовців скасувати постанову № 1325, яка підвищує вартість електроенергії для населення.

З 1 січня в Україні зросли тарифи на комунальні послуги. Так, тепло здорожчало від 5 до 50% – в залежності від регіону, холодна вода злетіла в ціні на 10-15%, ціни на постачання газу зросли на 40%, а вартість самого газу коливається від 7 до 10 гривень за кубічний метр.

Крім того, раніше уряд скасував пільговий тариф на перші 100 кВт електроенергії – тоді ця ціна становила 90 копійок за кіловат, а тепер уся електрика обійдеться українцям у 1,68 копійок за кіловат. Через суттєві підвищення комунальних платежів у низці міст України – зокрема у Полтаві, Кривому Розі, Львові, Вінниці, Харкові, Миколаєві – люди вийшли на протести: перекривають дороги чи влаштовують мітинги під установами облгазів та міськрадами.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення