У Туреччині почали карати незадоволених курсом валют

 СЕГОДНЯ

У Туреччині міністерство внутрішніх справ має намір вжити правові заходи у зв'язку з публікаціями в соціальних мережах на тему курсу долара і турецької ліри, які створюють "негативне сприйняття економіки країни".

"З 7 серпня було виявлено 346 акаунтів у соцмережах, які розмістили "провокаційні коментарі" про ослаблення турецької ліри. За цим фактом відкрито справу", – наводить агентство повідомлення МВС.

Як відомо 10 серпня турецька ліра оновила історичний мінімум, встановлений в 2001 році – її курс обрушився на 18 відсотків. Президент Туреччини закликав громадян продавати долари і євро, щоб "врятувати національну валюту".

Курс турецької ліри впав по відношенню до долара після заяви президента США Дональда Трампа про підвищення мит на алюміній і сталь із Туреччини.

Раніше повідомлялося, що Міністерство фінансів США ввело санкції проти двох високопоставлених чиновників Туреччини через переслідування американського пастора Ендрю Крейга Брансон. Згідно з повідомленням, під американські санкції потрапили міністр юстиції Туреччини Абдулхаміт Гюль і міністр внутрішніх справ Сулейман Сойлу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення