У Туреччині відсторонені від роботи 2700 суддів

 Meduza

У Туреччині у зв'язку з невдалою спробою перевороту відсторонені від роботи 2745 суддів. Таке рішення ухвалила Вища рада суддів і прокурорів Туреччини (HSYK) на екстреному засіданні, що відбулося 16 липня.

Десять членів Вищої ради, за даними державного інформагентства Anadolu, були взяті під варту в будівлі, де проходило термінове засідання. Вони підозрюються в причетності до спроби державного перевороту.

У Туреччині в ніч на 16 липня була здійснена спроба військового перевороту. Заколот, як заявила влада країни, провалився. Затримано понад 2800 учасників спроби перевороту, включаючи високопоставлених військових. За словами прем'єр-міністра Туреччини, заколот організували офіцери ВПС і військової поліції.

Вища рада суддів і прокурорів Туреччини (HSYK) має статус державного органу, його головою є голова Мін'юсту. Влада Туреччини раніше заявляла, що багато членів HSK симпатизують імаму Фетхуллаху Гюлену, якого вважають одним з натхненників спроби перевороту. Гюлен свою причетність до невдалого заколоту заперечує.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення