У Туреччині запобігли теракту із застосуванням нітрометану

 The Independent

У 80 км від Анкари поліція спіймала на гарячому людини, який мав намір викопати зі схованки балони з вибуховою речовиною.

Співробітники турецьких служб безпеки виявили та вилучили близько 100 кілограм вкрай вибухонебезпечної речовини - нітрометану. За повідомленням державного телеканалу CNN Turk, тайник з вибухівкою нібито належить екстремістам з Робочої партії Курдистану (РПК), боротьбу з якою режим президента Ердогана значно активізував у нинішньому році, пише liga.net.

За даними правоохоронців, на які посилається Independent, нитрометан був у балонах, закопаних зловмисниками в одному з дворів в повіті Полатли, що в 80 км на захід від столиці.

Як повідомляє джерело, силовики раніше отримали дані про те, що члени РПК влаштували в цьому місці схрон. Місце схованки поліція дізналася після тривалої стеження за одним з підозрюваних, якимсь Ісмаїлом К, який хотів викопати балони.

Його взяли на місці. Нагадаємо, 10 жовтня в Анкарі трапився наймасштабніший за історію країни теракт. Двоє смертників від організації терористів Ісламська держава підірвали себе в натовпі курдських активістів біля залізничного вокзалу. Тоді загинули більше 100 осіб.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення