У Туреччині затримали 20 підозрюваних у зв'язках з ІДІЛ в Антальї

 ТАСС

Контртерористичне управління поліції Анталії в Туреччині в п'ятницю затримало 20 чоловік за підозрою у зв'язках з угрупуванням "Ісламська держава" (ІДІЛ). Як повідомляє місцеве телебачення, рейди пройшли в Анталії, а також в містах Аланья і Манавгат недалеко від регіону Белек, де 15-16 листопада пройде країн "двадцятки" (G20).

За даними поліції, затримані зв'язувалися з бойовиками угрупування в Сирії і Іраку. У них вилучені документи і компакт-диски з інформацією, що стосується діяльності ІДІЛ. Усі підозрювані знаходяться на допиті. Між тим, в Анталію з інспекцією прибув глава МВС Туреччини Селями Алтынок.

Він проконтролював заходи безпеки, що вживалися, і заявив, що на даний момент усі підготовчі роботи завершені.

Напередодні в міжнародному аеропорту імені Ататюрка в Стамбулі поліція затримала 40 вихідців з Марокко і одного сирійця. Вони усі прибутки з Касабланки і нібито планували проїхати в Сирію для участі у бойових діях на стороні ІДІЛ.

20 затриманих після допиту экстрадовані, інші також будуть видворені з Туреччини найближчим часом. Турецька влада вживає надзвичайні заходи безпеки в зоні проведення саміту G20 у Белеке. У цьому місті для потреб зустрічі виділена територія площею більше 5 кв. км. На ній розташовані готелі, де житимуть і вестимуть переговори учасники форуму, зона для преси, гольф-клуби.

Ця територія повністю контролюється поліцією і жандармами. На усіх під'їзних шляхах встановлені кордони безпеки, всередину пускають тільки тих осіб, які мають відповідний пропуск або акредитацію.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення