У вересні до “ДНР” прибуде близько 900 російських найманців - Тимчук

 УНН

До 15 вересня очікується прибуття з території РФ поповнення для “першого армійського корпусу ДНР” загальною чисельністю до 900 осіб. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook координатор групи “Інформаційний спротив” Дмитро Тимчук.

“Керівництво „ДНР“ форсує виконання завдань щодо „підвищення боєготовності“ частин і підрозділів ОК „Донецьк“ („перший армійський корпус ДНР“) і завершення їх доукомплектування. До 15 вересня очікується прибуття з території РФ поповнення для „першого армійського корпусу ДНР“ загальною чисельністю до 900 осіб, які проходили бойову підготовку та бойове злагодження на полігоні в Краснодарському краї у Росії. Безпосередньо підготовкою і тренуванням контингенту займалися як кадрові офіцери ЗС РФ, так і інструктори російської приватної військової компанії „РСБ-груп“ (центральний офіс розташований в Москві по вул.Кржижановского, 14). Частина підготовлених найманців — громадяни Росії, частина — громадяни України, які були завербовані в Донецькій області (в основному — Донецьк, Макіївка, Горлівка, Єнакієве, Шахтарськ).

Як мотивацію при вербуванні використовувалися обіцянки про нібито обов’язкове „страхування“ і гарантованих грошових виплат: до 4 млн руб. членам сім’ї в разі загибелі найманця, до 3 млн руб. — при важкому пораненні, до 1 млн рос. руб. — при легкому пораненні”, — повідомив Д.Тимчук.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення