У Верховній Раді запланували ремонт сесійної зали на 5,7 млн грн

 Depo

Управління справами Верховної Ради оголосило тендер на розробку проекту щодо ремонту сесійної зали. Інформація про держзакупівлю оприлюднена на сайті Prozorro

Очікувана вартість – 5,7 мільйонів гривень. Переможцю потрібно буде до кінця року розробити проектно-кошторисну документацію на ремонт зали пленарних засідань.

Під час ремонту планують замінити систему електронного голосування.

Як зазначено у тендерній документації, це потрібно для "покращення її технічних властивостей, розширення можливостей та якісного виконання своїх функцій народними депутатами України".

На робочому місці нардепів має бути комп'ютер, модуль з кнопками для голосування, модуль безконтактного зчитування ID-картки, кольоровий сенсорний екран з можливістю голосування з нього та запису на виступ, мікрофон, гучномовець, пристрій для синхронного перекладу, модуль підзарядки мобільних пристроїв та електронна табличка з ПІБ нардепа.

В умовах тендеру зазначені вимоги до самої системи "Електронна зала пленарних засідань" та її підсистем.

Зокрема, планується синхронний переклад засідань на 8 мов, оновлення телевізійного комплексу трансляцій засідань та інше.

Крім того, у парламенті хочуть покращити умови роботи депутатів, реконструювавши існуючі меблі та встановивши нове інженерне устаткування. Зокрема, в окремих місцях планується замінити наповнювач та оббивку крісел, змінити самі крісла, зменшити або збільшити кількість робочих місць чи їхній розмір. Також має бути реконструйована трибуна, замінене крісло президента та килимове покриття.

Пропозиції від учасників Рада прийматиме до 29 жовтня, 30 жовтня має відбутись аукціон.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення