У Вінниці засудили бойовика, який штурмував Донецький аеропорт

 Канал 24

Вінницький міський суд засудив до 14 років позбавлення волі бойовика на прізвисько "Грішник" — члена терористичної угруповання "Спарта", яким командує "Моторола". Про це повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області.

"Один із учасників терористичної організації у серпні 2014 року приєднався до складу терористичної організації "ДНР" (терористичне угруповання "Спарта" під командуванням керівника угруповання на прізвисько "Моторолла").

Отримавши військову форму одягу, вогнепальну зброю, обравши собі позивний "Грішник", згідно розподілених керівником вказаної терористичної групи обов'язків, з серпня 2014 року до кінця січня 2015 року брав безпосередню участь у бойових діях проти співробітників правоохоронних органів та військовослужбовців Збройних сил України по захопленню міжнародного аеропорту Донецьк імені Сергія Прокоф’єва із використанням стрілецької зброї", — йдеться у повідомленні прокуратури.

Як зазначили у відомстві, судовий розгляд відбувався в порядку спеціального судового провадження — тобто за відсутності обвинуваченого. За участь "Грішника" у терористичній операції колегія суддів призначено покарання у вигляді 14 років позбавлення волі.До слова, співробітники Служби безпеки України спільно з іншими правоохоронцями та військовими провели масштабну спецоперацію у Попасній, що на Луганщині, та заарештували 5 бойовиків.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення