У Вінницькій області спіймали ватажка інформаторів бойовиків

 СЕГОДНЯ

У Вінницькій області правоохоронці прокуратури і СБУ затримали активного учасника самопроголошеної "ДНР".

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

"З непідконтрольного владі України міста Горлівка вдалося "виманити" ватажка інформаторів, місцевого 60-річного жителя", – повідомляють у відомстві.

Відзначається, що кримінальне провадження щодо бойовика розслідувалася півроку.

"Як з'ясувалося, протягом цього року він систематично отримував від інформаторів з числа громадян України, які проживають на лінії розмежування, інформацію розвідувального характеру про місця дислокації, чисельність та маршрути пересування підрозділів і військової техніки Збройних сил України та інших військових формувань, задіяних в проведенні антитерористичної операції", – розповіли правоохоронці.

Відомо, що отримані дані чоловік оперативно передавав одному з ватажків так званих збройних сил самопроголошеної "ДНР". Надалі цю інформацію противник використовував при веденні злочинної діяльності проти військових підрозділів ЗСУ на Донбасі, зокрема, для здійснення диверсійних атак, артилерійських обстрілів місць дислокації військовослужбовців і військової техніки українських захисників.

Затриманому оголошено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України – сприяння діяльності терористичної організації.

Вінницький міський суд взяв підозрюваного під варту без права внесення застави.

Зараз триває досудове розслідування. Інформатору бойовиків загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, в березні СБУ затримала в Дніпрі бойовика так званої "ДНР". За даними спецслужб, 50-річний житель обласного центру на прізвисько "Джонні" в 2014 році виїхав до Горлівки, де брав активну участь у бойових діях проти Збройних сил України в складі підрозділу терористів "Лавина".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення