У В'єтнамі пересадили руку від живого донора (фото)

Хірурги з військового госпіталю у в'єтнамському Ханої провели першу у світі операцію з пересадки кисті руки від живого донора. Трансплантація пройшла успішно, повідомляється на сайті Центрального військового госпіталю.

31-річний Фан Ван Вуонг постраждав на виробництві - його рука потрапила під штампувальну установку ще у 2016 році. Чоловікові довелося ампутувати руку нижче передпліччя.

Донором Вуонг став інший пацієнт, який також отримав виробничу травму лівої руки, але на початку 2020 року. Хірурги намагалися врятувати йому кінцівку, але почалася гангрена і лікарі вирішили ампутувати руку. Зазначається, що при цьому кисть пацієнта практично не постраждала.

Хірурги отримали згоду його і його родини на донорство.

Операція з трансплантації тривала вісім годин.

"Пересадка кисті руки взагалі пов'язана з безліччю проблем у силу складної структури людської руки, а в цьому випадку нам доводилося вживати заходів для запобігання вторинному зараженню гангреною, так як рука донора в районі ліктьового згину була заражена", - розповів заступник начальника госпіталю і його головний хірург Нгуєн Тхе Хоанг, який керував операцією.

Він додав, що Фан Ван Вуонг після операції міг рухати новими пальцями. А через місяць пересадженою рукою бере предмети.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення