У Закарпатській області митники виявили в автомобілі 1530 пачок цигарок

 Канал 112

Співробітники Закарпатської митниці ДФС затримали на митному посту "Лужанка" контрабандиста, який намагався перевезти через кордон 1530 пачок сигарет. Про це повідомляє прес-служба ДФС у Закарпатській області

Як повідомляється, громадянин України, водій Volkswagen Transporter 2008 року випуску прямував до Італії в приватних справах. Формою проходження митного контролю водій обрав "зелений коридор" і при усному опитуванні спростував наявність у нього товарів, що підлягають декларуванню, і заявив, що не переміщує жодних товарів, прихованих від митного контролю.

"На підставі результатів аналізу та оцінки ризиків транспортний засіб працівники митниці вивели із загального потоку для проведення поглибленого огляду. Відтак митники виявили приховані від митного контролю цигарки – 330 пачок червоних Marlboro та 1200 пачок Marlboro Gold. Всі тютюнові вироби українського виробництва та містять акцизні марки. Цигарки було приховано у спеціально виготовленому сховку – подвійному днищі", - повідомляють представники ДФС

Загальна вартість виявлених цигарок склала 59 тисяч гривень. Вартість автомобіля становить, за попередньою оцінкою, понад 243 тисячі гривень.

Таким чином, громадянин України вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю. Ці дії передбачено ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України і караються штрафом у розмірі 100% вартості товарів і конфіскацією транспортного засобу, використаного для їх переміщення.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення