У Запоріжжі блокували ОЗУ, у яке входили чиновники (фото)

У Запоріжжі СБУ блокувала діяльність організованого злочинного угруповання, до якого входили чиновники держструктур. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Оперативники встановили, що учасники угруповання задіяли у своїй діяльності посадових осіб обласного Держгеокадастру.

Фігуранти ініціювали штучні перевірки держпідприємств і комерційних структур щодо дотримання земельного законодавства. За їхніми результатами накладалися значні штрафні санкції, однак при сплаті відсотків від суми зловмисники обіцяли "порушникам" скасувати штрафи.

У разі відмови учасники угруповання погрожували потерпілим фізичною розправою. Співробітники СБУ задокументували кілька фактів вимагання зловмисниками грошей з підприємців за "вирішення питання" щодо несплати штрафних санкцій.

Встановлено, що фігуранти за сприяння чиновників також обклали даниною фірми, які працюють у сфері оцінки землі. Зокрема, зловмисники вимагали майже 90 тисяч гривень із бізнесмена, штучно звинуваченого в порушенні земельного законодавства.

Правоохоронці затримали в центрі Запоріжжя організатора й учасника злочинного угруповання під час отримання частини данини.

Під час низки обшуків вилучено чорнові записи, що підтверджують протиправну діяльність угруповання, комп'ютерну техніку, засоби зв'язку, незареєстровану гладкоствольну і травматичну зброю. Тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших учасників угруповання.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення