У Запоріжжі рецидивіст відкрив стрілянину по поліцейським

 Канал 112

У Запоріжжі рецидивіст відкрив стрілянину по поліцейським. Про це повідомляє прес-служба ГУ Нацполиції області.

Повідомлення про те, що з балкона, розташованого на третьому поверсі будинку по вул. Поштова у Запоріжжі, невідомий з невстановленої зброї стріляє в напрямку входу в під'їзд вказаного будинку, в якому знаходяться поліцейські надійшло в чергову частину 3 січня о 17:55.

На місце події негайно було направлено особовий склад роти поліції особливого призначення, а також прибуло керівництво ГУНП в Запорізькій області та Дніпровського відділу поліції.

Було встановлено, що 3 січня 2017 в чергову частину Олександрівського відділення поліції надійшло повідомлення про те, що в приймальний покій міської лікарні звернулася з тілесними ушкодженнями жителька згаданого будинку. Жінка повідомила, що за місцем проживання її побив чоловік. Після надання медичної допомоги вона була відпущена додому.

В 17:30 на місце проживання потерпілої, для збору матеріалу, виїхав дільничний офіцер поліції разом з нарядом управління поліції охорони в Запорізькій області.

Прибулим поліцейським двері ніхто не відкрив. В цей час із зазначеної квартири несподівано пролунав постріл в закриті металеві вхідні двері.

Поліцейські негайно спустилися на перший поверх для того, щоб вийти на вулицю, однак коли вони виходили з під'їзду в їх бік пролунав ще один постріл, який знову зробив господар, перебуваючи на балконі своєї квартири. Зловмисник потрапив з мисливської гладкоствольної рушниці Сайга у двері під'їзду.

Поліцейські одразу повернулися в під'їзд та негайно повідомили про вказану подію в чергову частину.

Заблокований в квартирі раніше неодноразово судимий за скоєння особливо тяжких злочинів громадянин відмовився скласти зброю і далі погрожував його застосуванням. Щоб запобігти можливі жертви серед цивільного населення і правоохоронних органів у переговори зі зловмисником через домофон вступив начальник Олександрівського відділення поліції Дмитро Клименко. Лиходій погодився впустити його одного, без зброї, в квартиру. Офіцер поліції в ході переговорів змусив правопорушника скласти зброю.

Чоловік затриманий в порядку ст. 208 КПК України.

4 січня йому планується повідомити про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України, та звернутися до слідчого судді з метою обрання у відношенні правопорушника запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення