У Запоріжжі СБУ викрила ворожого агітатора

 СЕГОДНЯ

У Запорізькій області співробітники Служби безпеки України викрили антиукраїнського інтернет-агітатора, який діяв в інтересах країни-агресора.

Як повідомили в прес-центрі СБУ, житель обласного центру був адміністратором кількох груп, в тому числі і в заборонених російських соціальних мережах.

"Пропагандист розміщував матеріали антиукраїнського характеру, які містили заклики до порушення територіальної цілісності України, повалення державної влади і конституційного ладу", – додали в спецслужбі.

Крім того, зловмисник займався популяризацією терористичних організацій – так званих "Л/ДНР", виправдовував російську агресію проти України. При цьому матеріали чоловік отримала з російських пропагандистських ресурсів і сепаратистських сайтів.

В рамках кримінального провадження було проведено обшук за місцем проживання підозрюваного, в ході якого співробітники СБУ вилучили технічне обладнання, що використовувалося для поширення антиукраїнських матеріалів і адміністрування соцмереж.

На даний момент вирішується питання про оголошення зловмиснику підозри і обрання йому запобіжного заходу. Слідчі дії тривають.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення