У Запоріжжі школяр на уроці пережив клінічну смерть, підліток у важкому стані

У запорізькій гімназії під час уроку у 14-річного школяра зупинилося серце. До приїзду швидкої реанімацію проводили медсестра закладу та інженер з охорони праці. До лікарні хлопця госпіталізували у важкому стані. Про це інженер з охорони праці в гімназії Антон Науменко розповів «Суспільному. Запоріжжя».

За його словами, інцидент стався під час уроку історії, коли не було жодних фізичних навантажень.

«Після початку уроку я, разом із заступником директора з господарської частини, заходив саме до цього класу — були питання з охорони праці, закріпити шафи. У класі все було нормально, розпочався урок. Після цього я спустився до медсестри, тоді прибігли діти з цього класу й сказали, що однокласнику погано. Це було в 11.15-11.20. Ми з медсестрою одразу прибігли», — згадує Науменко.

Додає, що на ситуацію відреагувала й вчителька. За його словами, вона відправила його до лікаря, але хлопець піднявся і почав падати.

«Вона його підтримала, підняла голову, бо він впав на стілець, голова звисала», — розповідає чоловік.

Далі, за його словами, хлопець не реагував на сигнали, не розмовляв. Чоловік переніс школяра з-за парти на рівну поверхню та став міряти пульс. Медсестра дала хлопця нашатир і він почав реагувати.

«Прийшла директорка школи, почали перевіряти дихання і в цей момент пропав пульс. Ми почали непрямий масаж серця», — каже Науменко.

Тоді директорка школи викликала швидку, до приїзду бригади пульс у хлопчика відновили. Медики зробили дитині кардіограму та викликали реанімобіль. Хлопчика госпіталізували до обласної клінічної дитячої лікарні. Головний лікар закладу Юрій Борзенко розповів, що підліток у важкому стані.

Після інциденту у школі Запорізька ОДА анонсувала створення робочої групи для розслідування «загадкової дитячої недуги». Там кажуть, що ситуація з 14-річним хлопцем — другий подібний випадок у цій гімназії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення