У Запоріжжі викрили масштабну контрабанду і збут наркотиків (фото, відео)

Співробітники СБУ припинили в Запоріжжі діяльність наркоугруповання, що займалося масштабною контрабандою та збутом в різні регіони країни оптових партій психотропів і прекурсорів, повідомляє прес-центр СБУ.

Правоохоронці підозрюють п'ятьох місцевих жителів у тому, що вони організували розгалужений наркотрафік на території країни.

"Наркотики вони замовляли на спеціалізованих інтернет-ресурсах у постачальників з Євросоюзу та Східної Азії. Доправляли заборонені речовини через міжнародні поштові сервіси під виглядом будівельних сумішей і побутової хімії. Нарколабораторію із синтезу психотропів зловмисники облаштували в Запоріжжі в гаражному приміщенні одного з учасників групи. Готовий "товар" збували по всій території України через розгалужену мережу дилерів", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що щомісяця наркоділки отримували з-за кордону майже 300 кілограмів психотропів і прекурсорів, у тому числі і таку високотоксичну речовину, як альфа-бромвалерофенон.

Одного з учасників угруповання правоохоронці затримали поруч з поштовим відділенням після отримання чергового відправлення з 30 кілограмами психотропів. Ще двоє фігурантів справи, в тому числі організатор, були затримані в нарколабораторії.

Правоохоронці провели 14 одночасних обшуків за місцями виготовлення, зберігання та збуту наркотичних засобів, а також у квартирах і автомобілях зловмисників. Під час слідчих дій вилучено 21 кілограм психотропних речовин, обладнання для їхнього синтезу, понад півтонни прекурсорів, велику кількість банківських карт, чорнові записи з даними про наркотрафік і замовників, а також комп'ютерну техніку, яка містить листування з постачальниками, і майже 150 тисяч доларів США, отриманих від незаконної діяльності.

"За попередніми оцінками, вартість виявлених речовин і обладнання становить майже 2,5 мільйона гривень за цінами чорного ринку", - повідомляють правоохоронці.

Відкрито кримінальне провадження, вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до злочинної діяльності.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення