У Запоріжжі викрили розповсюджувача дитячої порнографії

Поліцейські відділу протидії кіберзлочинам в Запорізькій області викрили 23-річного мешканця міста, який розповсюджував дитячу порнографію.

У квітні 2016 року співробітники відділу протидії кіберзлочинам в Запорізькій області отримали інформацію стосовно розповсюдження мешканцями м. Запоріжжя, порнографічних продуктів в мережі Інтернет за допомогою програмного засобу «eMule».

Слідчим Вознесенівського відділення поліції Дніпровського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області інформацію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за ознаками ст.301 (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України.

Поліцейські під час проведення оперативно-слідчих дій встановили статичну IP адресу, з якої в мережу Інтернет розповсюджуються відео-візуальні файли зі сценами сексуального характеру, створені за участю дітей. Було встановлено адресу знаходження користувача.

7 липня 2106 року правоохоронцями спільно із співробітниками Запорізької місцевої прокуратури №2 було проведено санкціонований обшук за місцем мешкання зловмисника. В помешканні поліцейські вилучили системний блок, з якого він розповсюджував відеоматеріали з пікантним змістом. Вилучене направлено на проведення експертиз.

Було встановлено, що незаконною діяльністю з розповсюдженням через Інтернет займався 23-річний раніше не засуджений мешканець міста. Чоловік на своєму домашньому комп’ютері встановив спеціальну програму «eMule», за допомогою якої для завантаження користувачам Інтернет було надано близько 529 відео-файлів, які є записами сексуальних сцен, знятих за участю дітей.

Триває розслідування кримінального провадження, відкритого за ч.4 ст.301 (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення