У Зеленського знали про те, що КС скасує е-декларування, - Богдан

Колишній голова Офісу президента Андрій Богдан вважає, що оточення президента Володимира Зеленського знало про підготовку рішення Конституційного суду щодо антикорупційних положень. Про це він заявив у інтерв’ю «Українській правді».

«Там 15 суддів, десь приблизно 100 працівників апарату, представники президента, представники Верховної Ради в Конституційному Суді, їх апарати, спецслужби України. Вся ця велика кількість людей знала, яке рішення буде винесено», - переконаний Богдан.

Він впевнений, що про таке можливе рішення Конституційне знав і президент, і його апарат.

«Представник президента в Конституційному Суді не міг не знати. Це його робота, він не міг не попередити про загрозу. Є спецслужби, є голова спецслужб. Це неможливо, не існує такого варіанту, щоб вони не доповіли», - резюмує Богдан.

Він також наголошує, що ще до прийняття скандального рішення КС у набат стукали всі антикорупційні активісти.

«Народний депутат «Слуги народу», голова антикорупційного комітету Анастасія Радіна, я знаю, що вона на одній із нарад безпосередньо попереджувала президента, що ми можемо отримати негативне рішення суду», - сказав екс-голова Офісу президента.

Більше того, каже Богдан, рішення КС щодо антикорупційного законодавства мало бути винесено ще декілька тижнів тому. Але зрештою було прийнято перенести його на другий день після місцевих виборів, аби це не вплинуло на вибори.

Нагадаємо, що рішення КС означає скасування електронного декларування, скасування повноважень Національного агентства з питань запобігання корупції на повну перевірку та моніторинг способу життя, скасування незаконного збагачення і конфіскації активів, набутих корупційним шляхом, відміну покарання за декларування недостовірної інформації.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення