​У Житомирі створюють батьківські загони для евакуації дітей

У Житомирі створять спеціальні батьківські загони, котрі допомагатимуть евакуйовувати дітей у разі отримання повідомлень про "мінування" освітніх закладів. Про це на брифінгу у Житомирській міськраді повідомив міський голова Житомира Сергій Сухомлин.

За його словами, для батьків, які згодяться вступити до таких добровольчих загонів, проведуть спеціальні навчання.

"Ми всі повинні розуміти, що ці повідомлення – це, на жаль, фактично, елементи гібридної війни з боку Росії. За інформацією Служби безпеки України, 99,9% цих повідомлень не вдається відслідкувати. Разом з тим, коли таке повідомлення приходить, ігнорувати його ми теж не можемо. Ми сьогодні звернулися до директорів закладів з пропозицією залучити батьків, які мають бажання допомогти нам з охороною, до проведення додаткових оглядів шкіл та садочків. Персонал закладів буде відпрацьовувати свою програму, а батьки, які допомагатимуть, будуть відпрацьовувати свої приміщення", – поінформував Сергій Сухомлин.

Зазначається, що у класах, в яких проходять навчання, у разі отримання таких повідомлень потрібно, щоб вчитель сказав дітям взяти свої речі в руки, аби побачити – стоїть в класі ще якась сумка чи її немає. Також обіцяють проводити навчання персоналу і батьків, які готові допомагати

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення