У Житомирі затримали серійного "тихого душогуба", який труїв і вбивав своїх жертв нейролептиком

У Житомирі чоловік "пригостив" двох жінок кавою з клозапіном. Коли вони знепритомніли, злодій забрав їх цінні речі. Одна з жертв померла. Про це повідомила прокуратура Житомирської області.

"Слідством установлено, що 48-річний житель Вінничини скоїв розбійний напад на двох місцевих жительок, а також вбивство і замах на вбивство, у вересні 2018 року у Житомирі. Спочатку він, замаскувавши свої злочинні умисли, познайомився із жінками, які відпочивали увечері у кафе, та проявив неабияку щедрість, пригощаючи їх напоями. Коли ж всі разом вийшли з розважального закладу, запропонував ще й на свіжому повітрі посмакувати кавою, за якою люб’язно збігав та приніс у двір, де вони зупинилися. Однак, аби реалізувати свій задум, непомітно додав у напій заздалегідь приготовлений медичний препарат з антипсихотичною та седативною дією. Унаслідок випитої кави з вмістом клозапіну одна жінка знепритомніла, а її подруга – померла", - розповіли у прокуратурі.

Після скоєного зловмисник скоїв розбій, заволодівши майном потерпілих, а саме, ювелірними виробами (сережки, персні, ланцюжки, браслети), мобільними телефонами і навіть жіночими сумочками на загальну суму майже 50 тис. грн.

На даний час підозрюваний перебуває у слідчому ізоляторі, оскільки столичний суд розглядає справу стосовно скоєння ним інших аналогічних кримінальних правопорушень. Наразі особі повідомлено про підозру в умисному вбивстві однієї особи з корисливих мотивів та закінченому замаху на умисне вбивство двох осіб з корисливих мотивів, а також у розбійному нападі з метою заволодіння чужим майном, поєднаному із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень (п. 6 ч. 2 ст. 115, п. п. 1, 6 ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187 КК України).

Санкцією зазначеної статті передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення