У Житомирській області затримали авто з 700 кг бурштину (фото)

У Новоград-Волинському районі правоохоронці наздогнали і примусово зупинили мікроавтобус Nissan, в якому знаходилося 27 мішків з бурштином. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

"Близько 20:00 на 255 км автодороги Київ-Чоп, поблизу с. Повчине Новоград-Волинського району, патрульні примусово зупинили автомобіль Nissan. Рухаючись по території Рівненської області, водій порушив кілька правил дорожнього руху і не зупинився на вимогу поліцейських, тому вони вирішили його наздогнати і перевірити. Як виявилося, водій уникав спілкування з поліцейськими через вантаж, що знаходився в мікроавтобусі", - йдеться в повідомленні.

При огляді автомобіля з'ясувалося, що водій перевозив 27 мішків з камінням, зовні схожими на бурштин-сирець. Однак, щоб уникнути адміністративної та кримінальної відповідальності, водій, 51-річний житель Чернівецької області, запропонував поліцейським 1000 євро.

Виявлені камені були вилучені і передані на зберігання в ГУНП в Житомирській області, призначено експертне дослідження.

Досудове розслідування проводиться за статтею "незаконне видобування, збут, придбання, передача, пересилання, перевезення, перероблення бурштину" Кримінального кодексу України. Також поліція задокументувала обставини пропозиції неправомірної вигоди патрульним.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення