У Золотоноші дороги посипають «золотою» сіллю, на ЧАЕС – «позолоченою»

 Наші гроші

Із вересня минулого року міські ради, комунальні та державні підприємства уклали 25 угод про закупівлю солі для посипання доріг вартістю більше 100 тис грн. кожна. Їхня загальна сума становить 12,75 млн грн

Топ-25 цін на сіль для посипання доріг у вересні 2016 року – лютому 2017 року

Із цих коштів 40%, або 5,14 млн грн. отримало ТОВ Торговий Дім «КиП і Ко».

Полтавська фірма зі статутним капіталом 1 тис грн. зареєстрована в січні 2016 року на Петра П’яткова з Алчевська Луганської області. Він також є засновником ТОВ «Шел-Індастрі» з Євгенієм Симоненком і БО «Благодійний фонд допомоги дітям Донбасу» із Ксенією П’ятковою.

Директором «КиП і Ко» до липня був той же Симоненко, а зараз нею керує сам П’ятков.

Номер телефону фірми 099 0555390 зазначений в оголошенні про продаж Porsche Cayenne 2008 року випуску.

Ще 3,99 млн грн., або майже третина від загальної суми укладених угод припадає на ТОВ «Костанза». Нагадаємо, поліція підозрює службових осіб цієї фірми, КК «Київавтодор» і ТОВ «Укрсільінвест» у завищенні цін та заволодінні державними коштами під час закупівлі солі у серпні-жовтні 2016 року. Під час закупівель «Костанза» пропонувала товар по 828-909 грн. за тонну.

Засновником створеної у травні 2015 року «Костанзи» зі статутним капіталом 1 тис грн. є донеччанин Олексій Бессмертний, а керівником – Роман Аврамов. Компанію пов’язують з нардепами від «Блоку Петра Порошенка», яких називають кураторами схем на державному заводі «Артемсіль». Серед них – нардеп Олег Недава, який заперечує свій зв’язок із фірмою.

Що ж до цін, то найдорожче скупилось управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Золотоніської міської ради Черкаської області. Торік у листопаді воно замовило ТОВ «Фортекс» сіль вищого сорту 3 помелу по 1 850 грн./т. Доставка передбачалась на умовах CPT, тобто за рахунок продавця.

Натомість краматорське КП «Дільниця по ремонту, утриманню автошляхів та споруджень на них» Донецької області у жовтні купило у ДочП «Донбас-Сіль-Регіон» ПП «Промтехмеханізація» Володимира Реви продукцію такого ж сорту і помелу втричі дешевше – по 564 грн./т. Однак у цьому випадку покупець мав сам вивезти товар із Соледара Донецької області, де знаходиться виробник ДП «Артемсіль».

Причому відстань від Соледара до Золотоноші становить близько 573 км, а до Краматорська – близько 60 км.

Черкаський «Фортекс» належить Олександру Прокопчуку і Петру Маковському, власниками ПрАТ «Агропроммеханiзацiя». Маковський також є акціонером ПАТ «Черкаська меблева фабрика», а Прокопчук – ПАТ «Полімер» з Мариною Прокопчук.

Крім того, «Фортекс» володіє 46% акцій ВАТ «Черкаський завод телеграфної апаратури», який з 2010 року перебуває у стані припинення через банкрутство.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення