У зоні АТО поранено троє українських військових

За минулу добу в результаті бойових дій в зоні АТО загиблих серед українських військових немає, троє військовослужбовців отримали поранення. Про це повідомив прес-секретар Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

За словами Мотузяника, двоє українських військових підірвалися на розтяжці в Станично-Луганському районі, а ще один був поранений в результаті артобстрілу з боку бойовиків в Авдіївці.

"Окупанти застосовували практично всі види наявної у них ствольної артилерії і мінометів. За інформацією української розвідки, командування противника визначило досить великий ліміт для використання боєприпасів на найближчі дев'ять днів - 300 снарядів до гармат калібру 122 мм", - сказав Мотузяник.

На луганському напрямку вчора було відносно спокійно. Окупанти чотири рази обстріляли українські позиції в Попаснянському районі пізно ввечері і вночі. Важке озброєння бойовики не застосовували.

На донецькому напрямку минула доба почалася з потужних артобстрілів з боку терористів відразу в декількох точках. "Окупанти тримають важке озброєння практично впритул до лінії фронту, що заборонено мінських угодами", - зазначив Мотузянік.

Бойовики обстрілювали Зайцеве (міномети, 152-мм гармати), Верхньоторецьке (122-мм гармати), Авдіївка (міномети і гармати всіх основних калібрів), а також Південне Торецьке міськради, Кам'янку, Піски.

"Всі ці надпотужні обстріли відбулися протягом перших трьох годин доби", - підкреслив Мотузяник.

За його словами, окупанти знову потрапили в цивільні об'єкти.

В Авдіївці міни впали на місцеве кладовище, підприємство і цивільний автомобіль, який стояв поблизу.

В результаті ворожого обстрілу зі стрілецької зброї поранення отримала місцева мешканка, вона доставлена в міську лікарню.

"Другий "сеанс" великокаліберної стрільби з гармат, танків і мінометів противник почав під час вечірніх сутінків і тривав він до пізнього вечора. Найзапекліші бойові дії знову були в Авдіївці, вони тривали близько семи годин без перерви. Один з ворожих обстрілів був дуже сильним, оскільки протягом 75 хвилин окупанти випустили по українських позиціях 220 снарядів. Вогонь вівся із 122-мм гаубичної батареєї супротивника ", - сказав Мотузяник.

Всього за минулу добу на донецькому напрямку відбулося 26 ворожих обстрілів, в тому числі 17 із важкого озброєння. "Кількість випущених мінометних мін та артилерійських снарядів з боку терористів досягла символічної позначки" 666 ", - зазначив Мотузяник.

На маріупольському напрямі основні бойові дії розгорнулися на ділянці Павлопіль - Широкино, де бойовики застосовували важке озброєння (міномети), а також бронетехніку (БМП).

По українських позиціях було випущено майже 80 хв. Українські військові відкривали у відповідь вогонь. Значна частина ворожих мінометних обстрілів проросійські найманці вели в світлий час доби.

На інших ділянках відбулося кілька ворожих провокацій.

Всього за минулу добу на маріупольському напрямі відбулося 20 ворожих обстрілів, в тому числі 8 - з важкого озброєння.

Вчора в районі проведення АТО зафіксовано п'ять польотів ворожих БПЛА в усіх напрямках.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення